прави света по-различен

съвети

Защо е необходимо да поддържаме дограмата си? 

Правилната поддръжка на дограмата удължава нейния живот.Третирането на уплътнителите със  специално подбран за целта силиконов препарат помага да запазят своята еластичност и уплътняваща функция максимално дълго време.

Поддръжката на движещите се механизми посредством  специфични смазочни материали подобрява тяхната работа и намалява чувствително износването на триещите се  се детайли. 

Една цялостна и разбира се правилна поддръжка на дограмата  е нещо което трябва да се извършва 2 пъти  годишно. При условията на качествен монтаж поддръжката е основната предпоставка за  дългогодишна и безпроблемна експлоатация.

Как да се справим с конденза

Преди да си смените старата дограма, не сте имали кодез?

Не се притеснявайте !- това показва, че сте си избрали и са Ви монтирали качествена дограма, която уплътнява добре и не позволява на влагата или съответно топлината да напуснат вашето жилище. До този момент влагата от помещението е намирала изход през пролуките и кривините на старата дървена дограма, а сега тя се залепя за стъклата на добре уплатняващата Ви дограма.

Всичко има решение: - обков с микровентилация

 Дръжката на прозореца е специфична – има още една позиция на отваряне, под ъгъл 45°. По този начин се осигурява една пролука, с размери между 10 и 13 мм в горния край на прозореца, което е достатъчно, за да се гарантира необходимата вентилация на помещението

Ако вече са Ви сменили дограма, и сте пропуснали да си поръчате обков с микровентилация, ние може да дойдем и да подменим и допълним обковът с необходимите части, за да осигурим комфорт за Вас и Вашето семейство. 

А ето и няколко добри практики, които помагат за справянето с конденза.

  • Проветрявайте помещението възможно най-често и минимум веднъж дневно!
  • ВИНАГИ включвайте аспиратора и проветрявайте помещението, докато готвите!
  • ВИНАГИ включвайте вентилатора, когато използвате банята!
  • Възползвайте се от разнообразните влагоуловители, които се предлагат на пазара!
  • Ако имате климатик, използвайте функцията за изсушаване на въздуха!
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg